A weboldal cookie-kat használ. További információk.
  • ganoderma ganoderma-text KÍNÁBAN MÁR TÖBB EZER ÉVE
    RENDKÍVÜL HATÉKONY
    GYÓGYNÖVÉNYKÉNT TARTJÁK SZÁMON.
    OLYAN GYÓGYNÖVÉNY,
    MELYNEK NINCS MELLÉKHATÁSA
    MÉG HOSSZÚ TÁVÚ HASZNÁLAT UTÁN SEM.
    JAVÍTJA A SZERVEZET ÁLTALÁNOS
    ÁLLAPOTÁT, ÖNGYÓGYÍTÓ KÉPESSÉGÉT.
  • ganoderma ONE DRAGON MODELL A TERMELÉSTŐL AZ ÉRTÉKESÍTÉSIG
    A TELJES FOLYAMATOT
    A VÁLLALAT TARTJA KÉZBEN.
  • ganoderma VÁLTSD VALÓRA AZ
    ÁLMAIDAT A DXN-NEL!
    RAGASZKODJ
    AZ EGÉSZSÉGEDHEZ!
    LÉGY ANYAGILAG
    FÜGGETLEN!
    ÉLJ MAGASABB
    ÉLETSZÍNVONALON!
    VALÓSÍTSD MEG
    ÖNMAGAD!
CSATLAKOZZON
MOST!
2014 Április
H K Sze Cs P Szo V

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás

Keresztnév:

E-mail:

Termékismertető   Üzleti lehetőség

Írja be a képen látható feliratot!

captcha
Kérek egy újat!

Visszahívunk!

Ha úgy érzed, hogy inkább személyesen szeretnél erről az üzletről velem, vagy munkatársaimmal beszélni, add meg a
Nevedet:

 

Kérlek a telefonszámod mellett add meg az országod kódját (amennyiben nem Magyarországon élsz)!

telefonszámodat:

 

vagy Skype elérhetőségedet:

 

vagy e-mail címedet:

 

és írd be a képen látható feliratot!

captcha
Kérek egy újat!

 

ápr

20

Kellemes Húsvéti Ünnepeket! :)

2014.04.20 - vasárnap

ápr

13

Tojásfestés természetes színekkel

2014.04.13 - vasárnap

Már csak 1 hét van húsvétig. Ebből a bejegyzésből megtudhatod, hogyan fess tojásokat természetesen. A kávé itt sem maradhatott ki. :)

 

A színezni kívánt tojásokat alaposan mossuk meg, majd főzzük keményre tiszta vízben. A meleg tojások ezután mehetnek a különféle színező levekbe. Amennyiben a későbbiekben fogyasztásra is szánjuk a tojásokat, érdemes azokat hideg színező lébe tenni és a kívánt szín eléréséig akár 1 napig is „áztatni”.

 

Íme néhány természetes szín és azok előállítása:

 

Kék

 

Aprítsunk fel egy vöröskáposztát, engedjük fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje és főzzük 30 percig. Fontos, hogy hagyjuk kihűlni! Ezután mehetnek bele a tojások. Minél tovább ázik annál kékebb lesz.

 

Bronzvörös

 

Vöröshagyma száraz héjából tudjuk előállítani. A héjakat öntsük fel annyi vízzel ami ellepi, főzzük 30 percig és amint elkészült már mehetnek is bele a tojások. Érdemes sötétebb héjú tojással csinálni, mert azon erőteljesebb színt kapunk majd.

 

Sötétbarna

 

Ezt az árnyalatot több féle módon is elérhetjük. Áztathatjuk a tojásokat jó erős fekete teába vagy használhatunk nagyon erős kávét is a kívánt szín eléréséhez.

 

 

Lila, lilásbordó

 

Reszeljük le a céklát és főzzük meg. Hideg vagy meleg cékla lébe is beletehetjük a tojásokat. A lila szín eléréséhez a lilahagyma héja is jó lehet, melyet ugyan azzal az eljárással kell elkészíteni, mint a vöröshagyma héját.

 

Narancssárga, tégla szín

 

4-5 evőkanál őrölt pirospaprikát tegyünk 2,5 dl vízhez, főzzük 20-25 percig, és már mehetnek is bele a tojások.

 

Rózsaszín

 

Erősre főzött csipkebogyó teával érhetjük el.

 

Zöld

 

Spenótot vágjuk apróra (használhatunk fagyasztottat is) és főzzük 30 percig. Ezután szűrjük le és hagyjuk kihűlni.

 

Sárga

 

Tegyünk egy bögre vízbe egy tasak kurkumát és főzzük 15 percig. Ezután beleáztathatjuk a tojásokat. Erőteljesebb színt kapunk ha teszünk bele egy kis curry port is.

 

Forrás: zoldbolt.hu

ápr

6

Kávés muffin recept

2014.04.06 - vasárnap

Közeleg a húsvét, ezért hoztam Nektek egy jó kis kávés muffin receptet, amit akár ganodermás kávéból is el lehet készíteni. :) A receptet itt olvashatod:

 

Hozzávalók:

 

4 tojás 

20 dkg cukor 

25 dkg liszt 

2 evőkanál instant kávé (koffeinmentes is lehet vagy ganodermás :)) 

15 dkg margarin 

1 csomag vaníliás cukor 

1 zacskó sütőpor 

2 dl tejszín

 

A tojásokat kettéválasztjuk, a tojásfehérjéhez hozzáadunk két evőkanál cukrot, és az egészet kemény habbá verjük. A por alakú hozzávalókat (liszt, sütőpor, instant kávé) egy másik edényben szintén összekeverjük.

 

Egy tálban összekeverjük a 4 tojássárgáját, a maradék kristálycukrot, vaníliáscukrot, a margarint és a tejszínt, ezeket kézi habverővel habosra verjük. A lisztes keveréket a masszához adjuk és eldolgozzuk, majd a tojáshabot óvatosan a tésztába forgatjuk.

 

A muffin formákat megtöltjük a tésztával. Ne töltsük tele, a tészta fel fog jönni. Margarinnal kikent tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük (légkeverésesben kb. 15 percig).

 

Forrás: napidoktor.hu

 

A kép csak illusztráció.

márc

30

Kávé, mint csodaital!

2014.03.30 - vasárnap

Régóta vita az orvosok körében, hogy egészséges vagy egészségtelen-e a kávé, illetve mennyi az egészséget nem károsító, napi megengedett mennyiség.

 

A kávé növeli a szellemi és fizikai teljesítőképességet, csökkenti a cukorbetegség, az Alzheimer-kór, a máj- és a méhrák kockázatát, enyhíti a fejfájást, az asztmások számára pedig megkönnyíti a lélegzést - világítottak rá. A kávé az egyik legkedveltebb ital több mint ezer éve. Élénkítő, a koncentrációt növelő hatásából naponta szerte a világon százmilliók profitálnak, egy német állampolgár évente átlagosan 150 liter kávét iszik meg. Pedig - mint arra a Die Welt című napilap tudományos rovatában emlékeztetett - sokáig az volt a meggyőződés, hogy a kávé egészségtelen.

 

A monda szerint ennek egyik legfőbb szószólója III. Gusztáv svéd király volt, aki 1771 és 1792 között volt trónon. A király meg volt győződve arról, hogy a kávé mérgező. Ennek alátámasztására pedig két halálra ítélt fogollyal sajátos kísérletet rendelt el. Az egyiknek naponta kávét kellett innia, míg a másik teát kapott.

 

Mindezzel III. Gusztáv azt akarta bizonyítani, hogy a kávé jóval gyorsabban öl, mint a tea. A várható eredményt nap mint nap két orvosnak kellett dokumentálnia. A krónika szerint azonban az orvosok az évek során elhunytak, a két halálra ítélt még a királyt is túlélte, míg végül közülük elsőként - 83 éves korában - a "teázó" halt meg. Hogy a kávéra ítélt még meddig élt, az nem ismert.

A bajorországi Ismaning Táplálkozástudományi Intézetének legújabb kutatásai azonban egyértelműen bizonyították a néhai svéd király - és követői - nézeteinek helytelenségét.

 

 

A vizsgálatok egyebek között arra derítettek fényt, hogy a kávé fogyasztása jelentős mértékben csökkenti a cukorbetegség kialakulásának kockázatát. Az adatok szerint aki naponta három-négy csésze kávét iszik, annál az említett kockázat 25 százalékkal kisebb. Ez a hatás akkor is fennáll, ha koffeinmentes kávéról van szó.

 

Hasonló tanulmányok természetesen már korábban is napvilágot láttak - írta a Die Welt, hangsúlyozva ugyanakkor, hogy a németek legkedveltebb itala csökkenti az Alzheimer- és a Parkinson-kór, valamint egyes tumorok kialakulásának kockázatát.

 

Az asztmások számára pedig jelentős mértékben könnyebbé teszi a lélegzést. Az újság szerint ez utóbbi például régóta ismert Skóciában, ahol az asztmásokat már 1859 óta koffeinnel gyógyítják. Az ismaingi kutatások most arra világítottak rá, hogy a napi legkevesebb három kávé 30 százalékkal csökkentheti az asztma kockázatát.

 

A szakértők szerint nem igaz az sem, hogy a kávának vízhajtó hatása lenne. Ezért mítosz az is, hogy az eszpresszókávé mellé rendszerint felkínált kispohár vizet a vízhajtó hatás ellensúlyozására adják. A víznek azonban egy jótékony hatása mégiscsak van, mégpedig az, hogy "szabaddá teszi" az ízlelőbimbókat, ezáltal fokozza a kávé élvezetét.

 

Mindennek nyomán a német kutatók úgy foglaltak állást, hogy az egészséges ember számára a kávé semmifajta rizikót nem jelent. Nézetük szerint a kávét élvezni kell, és attól az egészségre nézve sokkal inkább pozitív, mint negatív hatásokat kell várni. Egyedül a terhes nőknek, a magas vérnyomásban szenvedőknek, továbbá az érzékeny gyomrúaknak kell a kávéfogyasztás terén némileg tartózkodóbbnak lenniük.

 

Forrás: napidoktor.hu

 

A ganodermás kávé a gyomrot is kíméli.

A ganodermás kávé a gyomrot is kíméli.

márc

20

A magas vérnyomással élőket általában eltanácsolják a kávéfogyasztásról, mivel a koffeintartalmú ital növeli a pulzusszámot, s azzal együtt az érfalakra nehezedő nyomást is. Ám nagy fogyasztók esetében mindez már nem igaz.

 

A kávé pontosan élénkítő hatása miatt örvend óriási népszerűségnek, mivel a benne rejlő koffein stimulálja központi idegrendszerünket, és emeli a pulzusszámot. Akinek magas a vérnyomása, vagy esetleg szívbetegségben szenved, pontosan ez okoz fejtörést: szabad-e egyáltalán kávét fogyasztania, vagy a biztonság (vagy inkább egészség) kedvéért, inkább a koffeinmentes változatot válassza?

 

"Magas vérnyomás mellett sem kell minden esetben teljesen száműzni a kávéfogyasztást” – nyugtat meg minden érintettet Antje Gahl táplálkozás-szakértő.

„Először is: mindenki másképpen reagál a koffeinre.

Másodszor: rendszeres fogyasztás során a hozzászokás jelensége is érvényre jut” – magyarázza Gahl.

 

Az egészséges szervezet számára napi négy csészényi mennyiségig (ez 300-350 milligramm koffeint jelent) egyészségi kockázat nélküli a kávézás.  

Ugyanakkor azt nem szabad elfelejteni, hogy egy egyszeri, 250 milligrammos koffeinadag 3-4 óráig is hatással van a vérnyomásra.

„Aki érzékenyen reagál a koffeinre, annak ajánlatos – elővigyázatossági okokból – háziorvosával a kávéfogyasztásról konzultálni, hogy mennyi ajánlott belőle – ha ajánlott egyáltalán” – hangsúlyozza Gahl.

 

 

Koffeinmentes kávé - valóban nem tartalmaz koffeint?

 

A különösen óvatosak számára még mindig elérhető a koffeinmentes kávé, amelynek megnevezése kissé félrevezető: a teljesen koffeinmentes kávé előállítása, ugyanis technikailag nem kivitelezhető. Még a koffeinmentesnek hirdetett termékekben is rejlik a koffeinkivonás folyamata után is valamennyi (kilónként egyetlen gramm) az élénkítő hatású anyagból.

 

A pulzusszámra és vérnyomásra gyakorolt nyilvánvaló hatás mellett, sokan számolnak be arról, hogy a „fekete leves” gyomrukra is hatással van, ám ennek már semmi köze a koffeintartalomhoz. A gyomort érő irritáció mértéke sokkal inkább attól függ, hogy az adott kávéfajtában a pörkölés során mennyi sav, és oldott keserű- és sárgaanyag marad.

 

A klasszikus eszpresszó ennek megfelelően különösen gyomorkímélő: a kávébab-szemeket erősebben és tovább pörkölik, s így a savak és egyéb irritációt kiváltó anyagok nagyobb mértékben távoznak. Emellett a kávé erősségével – hogy a kávéfőzés során mennyi kávét használunk fel – is szabályozni lehet, a gyomorkímélő hatás mértékét.

 

Forrás: webbeteg.hu