A weboldal cookie-kat használ. További információk.
 • ganoderma ganoderma-text KÍNÁBAN MÁR TÖBB EZER ÉVE
  RENDKÍVÜL HATÉKONY
  GYÓGYNÖVÉNYKÉNT TARTJÁK SZÁMON.
  OLYAN GYÓGYNÖVÉNY,
  MELYNEK NINCS MELLÉKHATÁSA
  MÉG HOSSZÚ TÁVÚ HASZNÁLAT UTÁN SEM.
  JAVÍTJA A SZERVEZET ÁLTALÁNOS
  ÁLLAPOTÁT, ÖNGYÓGYÍTÓ KÉPESSÉGÉT.
 • ganoderma ONE DRAGON MODELL A TERMELÉSTŐL AZ ÉRTÉKESÍTÉSIG
  A TELJES FOLYAMATOT
  A VÁLLALAT TARTJA KÉZBEN.
 • ganoderma VÁLTSD VALÓRA AZ
  ÁLMAIDAT A DXN-NEL!
  RAGASZKODJ
  AZ EGÉSZSÉGEDHEZ!
  LÉGY ANYAGILAG
  FÜGGETLEN!
  ÉLJ MAGASABB
  ÉLETSZÍNVONALON!
  VALÓSÍTSD MEG
  ÖNMAGAD!
CSATLAKOZZON
MOST!
2014 Március
H K Sze Cs P Szo V

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás

Keresztnév:

E-mail:

Termékismertető   Üzleti lehetőség

Írja be a képen látható feliratot!

captcha
Kérek egy újat!

Visszahívunk!

Ha úgy érzed, hogy inkább személyesen szeretnél erről az üzletről velem, vagy munkatársaimmal beszélni, add meg a
Nevedet:

 

Kérlek a telefonszámod mellett add meg az országod kódját (amennyiben nem Magyarországon élsz)!

telefonszámodat:

 

vagy Skype elérhetőségedet:

 

vagy e-mail címedet:

 

és írd be a képen látható feliratot!

captcha
Kérek egy újat!

 

márc

30

Kávé, mint csodaital!

2014.03.30 - vasárnap

Régóta vita az orvosok körében, hogy egészséges vagy egészségtelen-e a kávé, illetve mennyi az egészséget nem károsító, napi megengedett mennyiség.

 

A kávé növeli a szellemi és fizikai teljesítőképességet, csökkenti a cukorbetegség, az Alzheimer-kór, a máj- és a méhrák kockázatát, enyhíti a fejfájást, az asztmások számára pedig megkönnyíti a lélegzést - világítottak rá. A kávé az egyik legkedveltebb ital több mint ezer éve. Élénkítő, a koncentrációt növelő hatásából naponta szerte a világon százmilliók profitálnak, egy német állampolgár évente átlagosan 150 liter kávét iszik meg. Pedig - mint arra a Die Welt című napilap tudományos rovatában emlékeztetett - sokáig az volt a meggyőződés, hogy a kávé egészségtelen.

 

A monda szerint ennek egyik legfőbb szószólója III. Gusztáv svéd király volt, aki 1771 és 1792 között volt trónon. A király meg volt győződve arról, hogy a kávé mérgező. Ennek alátámasztására pedig két halálra ítélt fogollyal sajátos kísérletet rendelt el. Az egyiknek naponta kávét kellett innia, míg a másik teát kapott.

 

Mindezzel III. Gusztáv azt akarta bizonyítani, hogy a kávé jóval gyorsabban öl, mint a tea. A várható eredményt nap mint nap két orvosnak kellett dokumentálnia. A krónika szerint azonban az orvosok az évek során elhunytak, a két halálra ítélt még a királyt is túlélte, míg végül közülük elsőként - 83 éves korában - a "teázó" halt meg. Hogy a kávéra ítélt még meddig élt, az nem ismert.

A bajorországi Ismaning Táplálkozástudományi Intézetének legújabb kutatásai azonban egyértelműen bizonyították a néhai svéd király - és követői - nézeteinek helytelenségét.

 

 

A vizsgálatok egyebek között arra derítettek fényt, hogy a kávé fogyasztása jelentős mértékben csökkenti a cukorbetegség kialakulásának kockázatát. Az adatok szerint aki naponta három-négy csésze kávét iszik, annál az említett kockázat 25 százalékkal kisebb. Ez a hatás akkor is fennáll, ha koffeinmentes kávéról van szó.

 

Hasonló tanulmányok természetesen már korábban is napvilágot láttak - írta a Die Welt, hangsúlyozva ugyanakkor, hogy a németek legkedveltebb itala csökkenti az Alzheimer- és a Parkinson-kór, valamint egyes tumorok kialakulásának kockázatát.

 

Az asztmások számára pedig jelentős mértékben könnyebbé teszi a lélegzést. Az újság szerint ez utóbbi például régóta ismert Skóciában, ahol az asztmásokat már 1859 óta koffeinnel gyógyítják. Az ismaingi kutatások most arra világítottak rá, hogy a napi legkevesebb három kávé 30 százalékkal csökkentheti az asztma kockázatát.

 

A szakértők szerint nem igaz az sem, hogy a kávának vízhajtó hatása lenne. Ezért mítosz az is, hogy az eszpresszókávé mellé rendszerint felkínált kispohár vizet a vízhajtó hatás ellensúlyozására adják. A víznek azonban egy jótékony hatása mégiscsak van, mégpedig az, hogy "szabaddá teszi" az ízlelőbimbókat, ezáltal fokozza a kávé élvezetét.

 

Mindennek nyomán a német kutatók úgy foglaltak állást, hogy az egészséges ember számára a kávé semmifajta rizikót nem jelent. Nézetük szerint a kávét élvezni kell, és attól az egészségre nézve sokkal inkább pozitív, mint negatív hatásokat kell várni. Egyedül a terhes nőknek, a magas vérnyomásban szenvedőknek, továbbá az érzékeny gyomrúaknak kell a kávéfogyasztás terén némileg tartózkodóbbnak lenniük.

 

Forrás: napidoktor.hu

 

A ganodermás kávé a gyomrot is kíméli.

A ganodermás kávé a gyomrot is kíméli.

márc

20

A magas vérnyomással élőket általában eltanácsolják a kávéfogyasztásról, mivel a koffeintartalmú ital növeli a pulzusszámot, s azzal együtt az érfalakra nehezedő nyomást is. Ám nagy fogyasztók esetében mindez már nem igaz.

 

A kávé pontosan élénkítő hatása miatt örvend óriási népszerűségnek, mivel a benne rejlő koffein stimulálja központi idegrendszerünket, és emeli a pulzusszámot. Akinek magas a vérnyomása, vagy esetleg szívbetegségben szenved, pontosan ez okoz fejtörést: szabad-e egyáltalán kávét fogyasztania, vagy a biztonság (vagy inkább egészség) kedvéért, inkább a koffeinmentes változatot válassza?

 

"Magas vérnyomás mellett sem kell minden esetben teljesen száműzni a kávéfogyasztást” – nyugtat meg minden érintettet Antje Gahl táplálkozás-szakértő.

„Először is: mindenki másképpen reagál a koffeinre.

Másodszor: rendszeres fogyasztás során a hozzászokás jelensége is érvényre jut” – magyarázza Gahl.

 

Az egészséges szervezet számára napi négy csészényi mennyiségig (ez 300-350 milligramm koffeint jelent) egyészségi kockázat nélküli a kávézás.  

Ugyanakkor azt nem szabad elfelejteni, hogy egy egyszeri, 250 milligrammos koffeinadag 3-4 óráig is hatással van a vérnyomásra.

„Aki érzékenyen reagál a koffeinre, annak ajánlatos – elővigyázatossági okokból – háziorvosával a kávéfogyasztásról konzultálni, hogy mennyi ajánlott belőle – ha ajánlott egyáltalán” – hangsúlyozza Gahl.

 

 

Koffeinmentes kávé - valóban nem tartalmaz koffeint?

 

A különösen óvatosak számára még mindig elérhető a koffeinmentes kávé, amelynek megnevezése kissé félrevezető: a teljesen koffeinmentes kávé előállítása, ugyanis technikailag nem kivitelezhető. Még a koffeinmentesnek hirdetett termékekben is rejlik a koffeinkivonás folyamata után is valamennyi (kilónként egyetlen gramm) az élénkítő hatású anyagból.

 

A pulzusszámra és vérnyomásra gyakorolt nyilvánvaló hatás mellett, sokan számolnak be arról, hogy a „fekete leves” gyomrukra is hatással van, ám ennek már semmi köze a koffeintartalomhoz. A gyomort érő irritáció mértéke sokkal inkább attól függ, hogy az adott kávéfajtában a pörkölés során mennyi sav, és oldott keserű- és sárgaanyag marad.

 

A klasszikus eszpresszó ennek megfelelően különösen gyomorkímélő: a kávébab-szemeket erősebben és tovább pörkölik, s így a savak és egyéb irritációt kiváltó anyagok nagyobb mértékben távoznak. Emellett a kávé erősségével – hogy a kávéfőzés során mennyi kávét használunk fel – is szabályozni lehet, a gyomorkímélő hatás mértékét.

 

Forrás: webbeteg.hu

 

nov

25

Vida Ági jól látja.....

2013.11.25 - hétfő

Mai napon, ismét megkaptam Vida Ági hétfői aktuális levelét, melynek ismét fontos, tényeken alapuló mondandója van. Úgy érzem, ezt ismét meg kell osztanom a blogom olvasóival. Remélem Én is, hogy a levélben említett TOHONYA PARK lakóinak példája sok embert felébreszt CSIPKERÓZSIKA  ÁLMÁBÓL  :)                             

"

Szia, 


A nagyobbik fiam kedvenc könyve a Rumini és az egyik részében van egy park a tenger alatt, egy elzárt világ, ahol az ékszerteknősök élnek. 

Szuper életük van: minden nap csak buliznak, isszák a finom nedűket, a szolgák lesik minden parancsukat. 

A parkot ahol élnek Tohonyaparknak hívják. 

Éppen az egyik nagy esti parti közepén vannak, amikor véletlenül beesik hozzájuk egy egér és egy bölcs teknős, akik éppen a világ megmentésére indultak. 

őket, hogy ez így nem mehet tovább, ha nem indulnak a csatába megvédeni magukat, vége lesz mindenkinek, de nem hisznek nekik és csak mulatoznak tovább. 


Idén több, mint 70 előadást tartottam vállalkozás előtt állóknak, és sok alkalommal beszélgettem olyanokkal is, akik már vállalkozók. 

Van egy nagy különbség a két csoport között. 

És nem az, hogy az egyik vállalkozó lett, a másik meg nem. 


A különbség a szemléletmódban van. 

Vajon miért van az, hogy az egyik ember előrejut, a másik nem? 


Sokan mondják azt, hogy visszahúzza őket a jelenlegi helyzetük, a környezetük. 

De még többen vannak, akik egyszerűen nem hiszik el, hogy ők, a saját erejükből, a saját tudásukból képesek lennének felállni. 


Egyik csoportnak sincs igaza. 


Nem a helyzet, a környezet vagy a képességek a visszatartó erő, de nem is az, hogy nem hisznek magukban. 

A mai világ legnagyobb betegsége: a KÉNYELEM. 


Egész jól el lehet lenni a világban különösebb erőfeszítés nélkül is. 

Mint a teknősök a Tohonyaparkban. 

Minden nap kerül valami étel az asztalra, van fűtés, lehet tévézni, netezni, a gondok meg valahogy majd megoldódnak.

Ez a legtöbb ember gondja. 

A “ráérünk még...”, a “várjunk még vele…” és a “majd máskor…”. 


A kényelem ellenszere pedig: a CSELEKVÉS. 


De egyáltalán nem mindegy, milyen az a cselekvés. Ne akard az egészet egyszerre megcsinálni! 

Nem lehet lendületből nekiindulva mindent egyszerre megkapni. 

Ne azon gondolkodj, hogyan lehetne az egész tortát egy harapásra megenni! Helyette egy sokkal egyszerűbb dolgot kell megtenned: 


AZ

    |

      ELSŐ

             |

               LÉPÉST.

                         | 


De vigyázz! 


Számos dolog vesz minket körül, ami cselekvésnek álcázza magát! Amiről úgy néz ki, tettél valamit, de közben nem. 


Például ilyenek az: “Utánaolvasok még egy kicsit…” 

“Hozzáírok még néhány pontot a tervemhez…” 

“Beszélgetek néhány emberrel róla…” Ha ezeket teszed, akkor valójában nem teszel semmit, csak cselekvésnek látszó tevékenységet végzel. 

A valódi cselekvés abban különbözik a látszatcselekvéstől, hogy egy kicsit fáj. Egy kicsit kényelmetlen. 

Hogy nem olyan egyszerű, kockázatmentes, mint olvasgatni egy kicsit, fórumozni róla a neten, beszélgetni róla másokkal, tervezgetni, álmodozni egy kicsit. 


Sportolni sem lehet úgy, hogy ülsz a fotelben és megnézel egy filmet arról, hogyan kell edzeni. Az eredményt sajnos ez nem fogja meghozni.

Eredmény abból lesz, ami kiemel a fotelből.

Ami miatt el kell menned otthonról akkor, amikor nem szoktál elmenni.

Ami miatt szívességet kell kérned másoktól.

Ami miatt korábban kell felkelned reggel.

Ami miatt le kell mondanod a megszokott tévéműsorodról.

Ami miatt kellemetlenül érzed magad, mert a környezeted szemében szokatlan lesz.


Mindegy, hogy csak töröd a fejed a vállalkozáson, vagy vállalkozóként jutottál el egy holtpontra tudnod kell: a nagy eredmények a fotelen és a fűtött szobán túl vannak.

A néptelen utakon, ahova senki nem megy ki, mert túl hideg van. 


Jó utat kívánok erre a hétre is (és tudod: sapka, sál :)) 


Szép hetet :) 

Vida Ági 

"

 

nov

24

Készüljünk Karácsonyra

2013.11.24 - vasárnap

nov

18

A mai nap idézete

2013.11.18 - hétfő

 

"Nem az van hatással a jelenre, amit a múltban tettél, hanem amit a jelenben 
teszel, az teszi jóvá a múltat és változtatja meg a jövőt." 

Paulo Coelho